Національна конференція з наркополітики

07.12.2019

 

28–30 листопада у Києві пройшла Національна конференція з наркополітики, організована регіональним програмним офісом Управління ООН з наркотиків та злочинності у Східній Європі.

Захід відбувся за участі проекту Європейського Союзу «EU-ACT», Міністерства охорони здоров`я України, Держлікслужби, Національної поліції України, Генеральної прокуратури України, Міністерства юстиції України, Служби безпеки України, інших центральних органів виконавчої влади, провідних вітчизняних та міжнародні експертів, науковців, дослідників та працівники сфери профілактики, лікування і реабілітації наркозалежних, представників громадськості.

Під час конференції було розглянуто відповідність національної політики щодо наркотиків міжнародному контексту та зобов’язанням України в рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Серед основних викликів для України є впровадження профілактичних та реабілітаційних програм заснованих на наукових доказах. Впровадження порядку визнання речовин аналогами наркотичних засобів. Відсутність доступності пацієнтів до лікарських засобів, що містять підконтрольні речовини. Крім того, недопустимим є існуюча натепер ситуація при якій людина, яка вживає наркотики, зазнає значного обмеження прав і свобод через стан свого здоров’я.

Держлікслужбу на заході представляв Ігор Стасюк, начальник управління державного регулювання та контролю у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів і протидії їх незаконному обігу Держлікслужби.

Основна мета конференції – сприяння діалогу та обміну досвідом між науковими, професійними і політичними колами, а також обговорення сучасних науково-обгрунтованих підходів щодо поведінкового здоров’я, профілактики вживання наркотиків, лікування розладів і реабілітації людей, що вживають наркотики, пом’якшення негативних наслідків для здоров’я і соціальних наслідків вживання наркотиків, поширення нововведень, які допомагають подолати згубні наслідки незаконного ринку наркотиків.

У ході конференції Ігор Стасюк виступив з доповіддю у якій проінформував присутніх про заходи, які вживаються Держлікслужбою у сфері контролю за психоактивними речовинами.

Конференція є важливим майданчиком для вивчення відповідності існуючих національних методів профілактики вживання наркотиків, безперервного лікування і реабілітації та реінтеграції людей, які вживають наркотики, міжнародним стандартам і стандартам ООН.

 

Залишились питання?

Залиште свої контактні данні, і ми зв'яжемося з Вами якнайшвидше, щоб відповісти на ваші питання та допогти Вам

© "ВОЛНА", Всі права захищені